Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dania mięsne Przystawka, przekąska

Papryczki z parówkami w otulinie z boczku – pyszna przekąska

Papryczki z parówkami w otulinie z boczku – to pyszna przekąska do śniadania lub kolacji. W sezonie gdy na rynku mamy wysyp papryki, czasami zastanawiamy się co przygotować i jak podać paprykę. W mojej rodzinie uwielbiamy paprykę i nie ma problemu z przygotowaniem pysznych dań z papryką w roli głównej. Czasami wystarczy dopasować produkty których chcielibyśmy już pozbyć się z lodówki i danie gotowe. Jednym z takich dań typu przekąski – są papryczki w otulinie z boczku z parówkami. Spróbujcie, warto – sama gdy robiłam je pierwszy raz też byłam zaskoczona – że to takie dobre!

Składniki:
– kilka małych papryk (najlepiej podłużne)
– parówki
– plastry sera mozzarella
– boczek surowy wędzony w plastrach
– sól

Po umyciu, papryczki kroimy wzdłuż na pół, czyścimy środek z nasion i lekko solimy. W zależności od długości papryczek – parówki kroimy na długość papryczek. Ser mozzarella w plastrach kroimy w prostokąty, kładziemy na spód papryki, układamy kawałek parówki i zawijamy w plaster boczku. Układamy do naczynia żaroodpornego, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni z funkcją grill (górna grzałka) i zapiekamy 12-15 minut.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ