Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dania mięsne Przystawka, przekąska

Parówka z serem w cieście francuskim

Ciekawa alternatywa dla zwykłych parówek – parówki z serem w cieście francuskim – doskonałe na ciepło, dobre jako przekąska na zimno, idealne do przygotowania na szybko.
Składniki:
– opak. ciasta francuskiego
– jajko + łyżka mleka
– plasterki żółtego sera
– opak. mini parówek
Ciasto rozwałkować, pokroić na dziewięć części i delikatnie rozwałkować. Na kawałek ciasta położyć plasterek sera i parówkę. Drugą część ciasta naciąć nożem i przykryć parówkę. Docisnąć brzegi.
Ciasto z serem i parówką ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować jajkiem rozmąconym z mlekiem. Blaszkę włożyć do rozgrzanego piekarnika, temperatura 190 stopni i piec około 20 minut.


Najlepsze są na gorąco z ketchupem.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ