Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Pieczarki faszerowane zapiekane

Pieczarki faszerowane mogą być przystawką lub samodzielnym daniem. Ja bardzo lubię robić je zarówno na kolację jak i śniadanie. Są bardzo proste do zrobienia. Pyszna przekąska, która idealnie sprawdza się na domowych imprezach i jako pyszny dodatek.
Składniki:
– kilka dużych pieczarek
– cebula
– papryka czerwona
– papryka żółta
– ser żółty
– sól i pieprz do smaku
– łyżka oleju do smażenia
Pieczarki obrać, umyć, osuszyć, odciąć trzony i wydrążyć łyżeczką część kapeluszy.

Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju, dołożyć pokrojone trzony i wydrążone części kapeluszy, dusić do miękkości. Dodać pokrojoną paprykę czerwoną i żółtą, doprawić do smaku solą i pieprzem (odparować nadmiar soku).

Przed napełnieniem, pieczarki włożyć do piekarnika na 10 minut w temp. 200 stopni.

Przy pomocy małej łyżeczki obficie napełnić wszystkie kapelusze farszem, posypać startym serem. Ułożyć grzyby na przygotowanej blasze. Piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ