Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Wegańskie

Wegańska mozzarella

Odkąd stało się modne zdrowe żywienie, część osób przeszła na dietę wegańską. Wychodząc naprzeciw temu trendowi, dowiecie się jak zrobić wegańską mozzarellę.
Składniki:
– 150g orzechów nerkowców
– 200g wody
– 8g płatki drożdżowe
– 1g soli
– 4g soku z cytryny
– 50g skrobi ziemniaczanej / tapioki
Solanka: woda, lód, szczypta soli
Nerkowce namocz w ciepłej wodzie (najlepiej przez noc). Zblenduj z wodą. Dodaj resztę składników, ponownie zblenduj. Przenieś na patelnię, podgrzewaj mieszając aż zgęstnieje. W osobnej misce wymieszaj lód z zimną wodą i szczyptą soli. Formuj kulki i wkładaj je do solanki.

Kromki chleba wystarczy teraz podsmażyć na patelni, położyć plastry pomidora i plastry mozzarelli….pycha.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ