Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dania mięsne Przystawka, przekąska

Słoneczna parówka czyli jajko sadzone w parówce

Znudziły nam się parówki?, szukajmy inspiracji, ciekawych rozwiązań kulinarnych aby znów cieszyć się daniami z parówkami. A żeby jeszcze było ciekawiej, parówkę połączyłam z jajkiem sadzonym. Znów cieszy nie tylko oko ale i podniebienie. Bardzo prosty sposób na śniadanie.

Potrzebujemy:
– parówki
– jajka
– sól
– masło
– wykałaczki
Parówki lekko obgotować, będą bardziej giętkie. Każdą lekko co pół centymetra ponacinać, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać tłuszcz, położyć parówki, lekko podsmażyć, przekręcić na drugą stronę i na środek wlać jajko. Uważać aby żółtko nie rozlało się. Smażyć pod przykryciem do ścięcia białka. Podawać na gorąco.
Smacznego

ZOSTAW ODPOWIEDŹ