Jednym z moich ulubionych deserów są trufle kokosowo-jaglane. Zajadają wszyscy, dorośli i dzieci. Polecane dla diabetyków, również dla osób które są na diecie a chcieliby zjeść coś słodkiego. Do ich zrobienia potrzebne są:
– 1 szklanka mleka,
– 10 płaskich łyżek kaszy jaglanej,
– 3 płaskie łyżki wiórek kokosowych + 2 łyżki do posypania
– 3 płaskie łyżki miodu
– kilka sztuk rodzynek.
Kaszę jaglaną gotujemy na mleku. Następnie na chwilę odstawiamy, by wchłonęła płyn. Kokos rumienimy na patelni i wraz z miodem oraz rodzynkami dodajemy do jaglanki, mieszamy. Gdy masa wystygnie, formujemy małe kuleczki, obtaczamy w wiórkach kokosowych i wstawiamy do lodówki. Smacznego!
Fajerki i smak
Natura i Fajerki czyni smak wielki …..