Wiśniowe Smoothie czyli po prostu owocowy koktajl. Nastała swoista moda na przyrządzanie smoothie – szczególnie w szalonych kolorach – to wyjątkowo zdrowe napoje. Najlepiej pić smoothie na śniadanie – mamy wtedy wrażenie, że jesteśmy napełnieni porcją witamin na cały dzień. Taki napój dodaje energii. Jeśli chcemy uzyskać mocno zimne, zmrożone smoothie – użyjmy mrożonych owoców – smoothie będzie wtedy miało konsystencję lodowego shake’a.
Składniki:
– ok. 200 g wiśni
– 150 g kefiru ( najlepiej na żywych kulturach bakterii)
– ok. 2 łyżki miodu (zależnie od naszych preferencji smakowych)
Wiśnie po umyciu drylujemy. Używając melaksera lub blendera miksujemy wiśnie na mus (jak mamy owoce mrożone – nie musimy ich rozmrażać). Dodajemy kefir i miód – miksujemy ponownie. Przelewamy do wysokich szklanek.
Smacznego.
Fajerki i smak
Natura i Fajerki czyni smak wielki …..