Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Deser Wegańskie

Jagodowe smoothie

Smoothie czyli po prostu owocowy koktajl. Nastała swoista moda na przyrządzanie smoothie – szczególnie w szalonych kolorach – to wyjątkowo zdrowe napoje. Najlepiej pić smoothie na śniadanie – mamy wtedy wrażenie, że jesteśmy napełnieni porcją witamin na cały dzień. Taki napój dodaje energii. Koktajl możemy przyrządzić z jagód lub borówek amerykańskich. Jeśli chcemy uzyskać mocno zimne, zmrożone smoothie – użyjmy mrożonych owoców – smoothie będzie wtedy miało konsystencję lodowego shake’a.
Składniki:
ok. 200 g jagód
150 g kefiru ( najlepiej na żywych kulturach bakterii)
ok. 2 łyżeczki miodu (zależnie od preferencji więcej lub mniej)

Używając melaksera lub blendera miksujemy jagody na mus (jak mamy owoce mrożone – nie musimy ich rozmrażać). Dodajemy kefir i miód – miksujemy ponownie. Przelewamy do wysokich szklanek.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ