Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Deser

Rogaliki z kremem czekoladowym

Wyśmienity deser na drugie śniadanie lub przekąska do kawy. Rano nie musimy już wychodzić z domu po świeże bułeczki, upieczemy je sami. Wystarczy że w spiżarce mamy wcześniej kupione ciasto francuskie.
Składniki:
– ciasto francuskie
– jedno jajko
– krem czekoladowy
Wykonanie:
Na stole rozwijamy ciasto francuskie.

Kroimy je w poprzek w duże trójkąty ( mi wyszło 8 rogali) Na każdym kawałku ciasta kładziemy porcję kremu czekoladowego.

Zawijamy ciasto zaczynając od szerszego końca.

Rogaliki smarujemy roztrzepanym białkiem. Pieczemy 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.

Najlepiej smakują tuż po wyjęciu z pieca.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ