Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska Surówki i sałatki Wegańskie

Wiosenna eksplozja

Skład:
– 1/2 główki kapusty pekińskiej
– 3 pomidory
– 2 ogórki (krótkie)
– 3/4 papryki
– kukurydza konserwowa
Dressing:
– całe awokado
– 1/3 papryki
– szczypta mielonej kolendry
– szczypta ziół prowansalskich
– 4 łyżki płatki drożdżowe nieaktywne (opcjonalnie)
– 1/3 szklanki wody
– łyżka soku z cytryny
Posypka:
– 1 łyżka zmielone siemię lniane
– 1 łyżka zmielone nasiona dyni
Kapustę pekińską poszatkować, ogórki, pomidory i paprykę pokroić w kostkę, wymieszać.
Wszystkie składniki do dressingu wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolitą masę. Powstały sos dodajemy do pokrojonych warzyw, dokładnie mieszamy. Porcję surówki układamy na talerzu i posypujemy zmieszanymi ze sobą zmielonymi nasionami dyni i siemienia lnianego. Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ