Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Ciasta Deser Wegańskie

Babeczki z oreo bez pieczenia

Większość – podobnie jak mnie – powinien zadziwić fakt, że Oreo, ciastka popularne na całym świecie ze swojego mleczno-białego nadzienia – nie mają w sobie mleka! Co do „wegańskości” samych ciastek. Tak, są wegańskie, o ile nie mają w składzie mleka i jego pochodnych. Ciasteczka – babeczki są proste i łatwe do zrobienia, warto spróbować.
Składniki:
– Duża paczka oreo (wegańskie)
– 1/2 banana
– 1/2 szklanki masła orzechowego
– 100-150g daktyli
– 200g migdałów
Wykonanie:
Daktyle moczyć w ciepłej wodzie minimum godzinę, migdały również moczymy w ciepłej wodzie wydłużając czas do 2 godzin. Ciasteczka oreo kruszymy i wsypujemy do blendera, blendujemy, następnie dodać banany i kilka sekund blendować do uzyskania lekko jednolitej masy.
Masę przełożyć do foremek na babeczki,formując „miseczki”, następnie do każdej „miseczki” dodać pół łyżeczki masła orzechowego jako wypełnienie.
W międzyczasie zblendować razem daktyle z migdałami na lekko jednolitą masę i przykryć babeczki.
Odłożyć na 3-4h do zamrażarki.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ