Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dania mięsne Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Parówkowa przekąska

Parówka owijana w tortilli i boczku z dodatkiem sera żółtego. Szybka i smaczna przekąska. Polecana na śniadanie jak i kolację, a także jako przystawka/przekąska na imprezę. Moi domownicy jak również przyjaciele uwielbiają parówki w takim wydaniu, dlatego polecam wypróbowanie tego przepisu, a na pewno zagości ten przysmak na Waszych stołach.
Składniki:
– kilka płaty tortilli
– parówki dobrej jakości
– boczek w plastrach parzony
– ser żółty
Na płat tortilli kładziemy 2 plastry sera żółtego, na to parówkę i zwijamy jak roladę. Układamy plastry boczku jeden obok drugiego, na jednym końcu kładziemy zrolowaną tortillę i również zawijamy jak roladę. Tak przygotowaną tortillę układamy do formy i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni, pieczemy od 10 do 15 minut.
Do tego dania możemy użyć również boczek surowy podwędzany w plastrach.
Smacznego

ZOSTAW ODPOWIEDŹ