Składniki:
Ciasto:
Około 200g mąki pszennej tortowej
500 ml mleka 3,2%
2 jajka
1 łyżka kakao
szczypta soli
3-4 łyżki oleju rzepakowego
Dodatki:
4-5 bananów
Krem orzechowy
2-3 łyżki masła
niewielka ilość cukru pudru
niewielka ilość kakao
Składniki na ciasto miksujemy do idealnego ich połączenia. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na około 30 minut, po upływie tego czasu smażymy cienkie naleśniki (około 10szt.)
Usmażone naleśniki smarujemy kremem orzechowym, następnie na naleśnikach umieszczamy pokrojone w plasterki banany. Naleśniki zwijamy w trójkąty. Na patelni rozpuszczamy masło i ponownie smażymy z obu stron zwinięte naleśniki. Smażenie powinno odbywać się na małym ogniu.
Gotowe naleśniki podajemy posypane cukrem pudrem i kakao.