Witaj!

Peklowanie, co i jak.       Mąki, opis, zastosowanie.        Sól, czy peklosól?

Witam Wszystkich serdecznie na moim blogu. „Natura i Fajerki czyni smak wielki„ to moje motto. To tutaj zamieszczam wszystkie przepisy na dania, które wypróbowałam i które posmakowały mi na tyle, że warte są ponownego zagoszczenia na moim i Waszym stole, także receptury znalezione przeze mnie w książkach, prasie czy internecie.Dlaczego Natura? – stosuję naturalne przyprawy i dodatki do przyrządzenia dań i deserów, unikam przypraw typu wegeta. Fajerki kojarzą mi się z domem babci gdzie gotowanie odbywało się na piecu z fajerkami. Wszystkie przepisy na blogu przeznaczone są przede wszystkim dla osób, które w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki. Nie kreuję wizerunku eksperta kulinarnego, bo nim nie jestem. Jestem jedną z wielu tysięcy kobiet, które w kuchni odnajdują przyjemność.
W kuchni odnalazłam się przez mamę. Jako dziecko podglądałam jak mama i tata ( tak, tak, tata) wspólnie gotują, jak mama nieraz wertowała książki kucharskie aby nam zrobić jakiś smakołyk, czy ugotować dobry obiad. Zawsze wszystko starała się ładnie podać czy udekorować, żeby nie tylko żołądek się cieszył ale i oczy. Teraz powielam mamy zapał, często korzystam z jej trafnych porad. Lubię eksperymentować w kuchni, interesuje się kuchniami regionalnymi i ze świata oraz wszelkimi nowinkami w tej dziedzinie. Zapraszam do korzystania z moich przepisów, komentowania, dzielenia się informacjami.

Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie.