Biały puch – ciasto w 30 minut

Biały puch – delikatne, puszyste i bardzo smaczne ciasto! Przygotowanie jest niezwykle łatwe i szybkie, w zaledwie 30 minut! Smak jest niesamowity! Śmietana i ciastka są doskonale połączone ze sobą, tworząc delikatny i lekki smak! Pamiętaj, aby spróbować. Do przygotowania potrzebujemy:
Ciasto:
– 2 średnie jaja
– 180 gr. mąki pszennej
– 380 gr. mleka skondensowanego słodzonego
– 50 gr. masła
– 12 gr. proszku do pieczenia
– szczypta soli
Krem:
– 340 gr. mascarpone
– 300 gr. śmietany kremówki 36%
– 70 gr. cukru pudru
Dodatkowo:
wiórki kokosowe
Przygotowanie ciasta.
Jajka z mlekiem skondensowanym rozmącić rózgą, dodać mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i rozpuszczone masło. Wszystko razem rozmieszać do połączenia składników (na jednolitą masę). Wylać na dużą blachę, wyrównać.
Pieczemy 7-8 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto pociąć na prostokąty.
Przygotować krem.
Ubić kremówkę z cukrem, dodać mascarpone, ubić.
Blaty ciasta smarować kremem, układać jeden na drugim, zakończyć kremem. Wyrównać, obsypać wiórkami kokosowymi. Dowolnie udekorować.
Odstawić na kilka godzin w zimne miejsce.
Smacznego.

Dodaj komentarz