Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Przekąski – popołudnie z żaglami

Przekąski i koreczki towarzyszą nam na każdej imprezie, zwłaszcza młodzieżowej, gdzie trzeba szybko przygotować coś smacznego i niedrogiego do jedzenia. Przyciągają nie tylko wzrok ale i są apetyczne, smaczne, delikatne. Nie musimy martwić się stertą naczyń do mycia po imprezie, dlatego też tak chętnie są przygotowywane.
Składniki:
– chleb tostowy
– pasztet krojony
– oliwka zielona
– ogórek zielony

Z chleba tostowego odcinamy skórki, umytego ogórki kroimy w cienkie plastry wzdłuż.
Na chleb tostowy kładziemy pasztet, przykrywamy drugim chlebem i kroimy na sześć części. Wykałaczkę wbijamy w ogórka, przeplatamy oliwką i wbijamy w chleb z pasztetem, który jest podstawą przekąski.
Składniki:
– ser żółty
– ogórek konserwowy
– winogrona zielone
– szynka w plastrach
– sałata lub jarmuż
– ser sałatkowy

Ser żółty kroimy w kostkę, ogórek w 1cm kawałki, szynkę należy pokroić w paski, ser sałatkowy w słupki.
Na wykałaczkę, po kolei nakładamy winogrono, ogórek konserwowy, ser ułożony na szynce i zrolowany, kawałek sałaty, na końcu ser żółty, który jest podstawą przekąski.
Składniki:
– górek zielony
– pomidor cherry żółty
– ser żółty
Wykałaczkę wbijamy w ogórka, przeplatamy pomidorem cherry i wbijamy w ser żółty, który jest podstawą przekąski.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ