Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Ciasteczka cebulowe

Proste ciasteczka dla miłośników smaków cebulowych.
Składniki:
– 60dkg mąki
– 25dkg margaryny
– 2 duże cebule
– łyżka suchego maku
– łyżeczka octu, sól
Oziębioną margarynę zetrzeć na dużych oczkach tarki, a cebulę na drobnych. Wszystkie składniki ciasta połączyć i szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować je na stolnicy niezbyt grubo posypanej mąką. Kieliszkiem do wina wyciąć krążki, ułożyć na posmarowanej tłuszczem blaszce, każdy kilkakrotnie nakłuć widelcem. Piec 15-20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku (180 stopni).
Doskonałe na przekąskę do białego wytrawnego wina lub jako dodatek do czystych zup.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ