Walentynkowe słodkie owocowe babeczki

Słodkie kruche babeczki z delikatną bitą śmietaną i owocami nadającymi cudownego smaku, aromatu, które sprawiają, że babeczki nie są mdłe.
Połączenie babeczek, bitej śmietany i owoców to idealny sposób na przygotowanie szybkiego deseru. Babeczki spokojnie możesz przygotować kilka dni wcześniej np. upieczone zamrażając lub przygotować ciasto i przed spotkaniem tylko je upiec. Można również użyć babeczek kupionych w sklepie.
Owoce do babeczek możemy dodać każde, nie ma tutaj ograniczeń i warto, aby zdać się na swój smak i gust.
Polecam wykonać je od razu z podwójnej porcji, za szybko znikają.
Składniki:
– babeczki słodkie
– 400g śmietany kremówki 36%
– 2 łyżki cukru pudru
– dowolne owoce
Śmietanę ubić z cukrem na sztywną pianę, napełnić nią babeczki.

Na bitą śmietanę układamy dowolnie owoce, delikatnie posypać cukrem pudrem.





Gotowe babeczki z bitą śmietaną i owocami, po wykonaniu koniecznie przechowuj w lodówce, nie dłużej niż dwa dni. Babeczki z czasem miękną i najlepiej zjeść je jak najszybciej.
Smacznego.

1 thought on “Walentynkowe słodkie owocowe babeczki”

Dodaj komentarz