Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Ciasta Dekoracje ciast Kremy, glazury

Błyszcząca glazura do dekoracji tortów

Glazura błyszcząca – jak zrobić aby była błyszcząca i urzekała swym blaskiem. Jest to prosty sposób właśnie na zrobienie prostej i błyszczącej glazury. Nie wymaga specjalnych zdolności aby się udała. Warto spróbować.
Składniki:
Miód – 150 gr.
Cukier – 100 gr.
Woda – 75 gr.
Mleko skondensowane – 120 gr.
Czekolada – biała – 90 gr.
Żelatyna 15 gr. + 50 g wody do rozpuszczania żelatyny.
Do garnka wlewamy miód i mleko skondensowane, cukier, wodę, wymieszać i postawić na gaz. Podgrzewać do 90 stopni. Żelatynę zalać wodą i odstawić na dziesięć minut, dodać trochę gorącej wody, wymieszać z resztą składników. Teraz dodać pokruszoną czekoladę, mieszać aż się rozpuści.
Z tych składników wyjdzie biała glazura, możemy dodać barwniki – jeżeli chcemy inny kolor.


Porcja glazury wystarczy na tort o średnicy 26cm.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ