Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Ciasta Deser

Kruche rozetki z oczkiem

Bardzo mocno kruche, mocno maślane, rozpływają się w ustach i pięknie się prezentują. Dużą zaletą ciasteczek jest ich szybkie wykonanie. Ciasteczka sprawdzą się podane do kawy czy herbaty. Uwielbiane nie tylko przez dzieci ale i dorosłych. Warto wypróbować.
Składniki:
– 200 g masła w temperaturze pokojowej
– 3/4 szk. cukru pudru
– 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
– 2 szk. maki pszennej
– 2 łyżeczki cukru wanilinowego
dodatkowo: dżem i cukier puder
Masło, cukier i cukier wanilinowy umieścić w misie miksera i ucierać do otrzymania jasnej, puszystej masy maślanej. Dodać mąkę i skrobię, zmiksować do gładkości.
Masę przełożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką w postaci gwiazdki i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ozdobne rozetki. Nie ma potrzeby zachowywania dużych odstępów, nie urosną.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 15 minut. Przed zdjęciem z blachy odczekać 10 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, na środek rozety położyć trochę dżemu.


Smacznego :-).

ZOSTAW ODPOWIEDŹ