Tutti Frutti – sernik na zimno I

Bardzo popularne w upalne dni są ciasta bez pieczenia – na zimno. Bardzo smaczne i apetycznie wyglądające chętnie zjadane przez naszych gości i domowników. W sezonie świeżych owoców mamy szerokie pole do wykazania swoich umiejętności i pomysłów. Ciasta które przygotowuję z dużą ilością owoców bardzo szybko znikają, właśnie Tutti Frutti jest tego przykładem.
Do przygotowania potrzebujemy:
– gotowy sernik na zimno
– 2,5 szklanki zimnego mleka
– 2 serki homogenizowane (po 150g)
– kilka biszkopty
– 2 galaretki cytrynowe
– różne sezonowe owoce, również banan, pomarańcza, kiwi (kiwi unikam z galaretką gdyż galaretka “spływa” po kiwi)

Sernik przygotowuję jak w opisie na opakowaniu.

Do formy układam biszkopty, dookoła formy układam pokrojone owoce – na to wylewam sernik.

Na górę układam różne owoce według pomysłu i fantazji. Całość zalewam tężejącą galaretką (wcześniej rozpuszczoną w gorącej wodzie i wystudzoną).

Smacznego.

Dodaj komentarz