Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Zawijana parówka

Parówki w cieście francuskim – szybki sposób na śniadanie, to przekąska idealna do przygotowania na szybko. Do jej przyrządzenia potrzebujesz jedynie parówek, gotowego ciasta francuskiego i ewentualnie ulubionego ketchupu . Gotowe parówki w cieście układamy w efektowny kształt okrągłego grzebienia.
Składniki:
– ciasto francuskie
– 6 szt parówek cienkich
– 1 jajko
– ketchup
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć z papieru, pokroić na 6 prostokątów.
Z parówek usunąć osłonki, ułożyć na cieście.

Każdą parówkę zawinąć w prostokąty z ciasta, zostawiając po ok. 1 cm na końcu parówki.

Ciasto z parówką naciąć ostrym nożem (nie do końca) co 10 mm .
Parówki z ciastem zwinąć w kółko, końce skleić. Ułożyć na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Podawać z ketchupem lub musztardą.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ