Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Ciasta Deser Wegańskie

Kruche ciasteczka z masłem orzechowym

Przepyszne kruche ciasteczka, które są bardzo proste do zrobienia, takie, po które sięga się kiedy są jeszcze trochę ciepłe. Kruche ciasteczka są pysznym dodatkiem do kawy czy herbaty o każdej porze dnia.
Składniki:
– 1/2 szklanki masła roślinnego lub margaryny roślinnej
– 1/2 szklanki masła orzechowego (najlepsze jest z 100% orzechów bez dodatków)
– 3/4 szklanki cukru
– 1 i 1/4 szklanka mąki
– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 1/2 łyżeczki sody
Masło roślinne ucieramy z masłem orzechowym i cukrem na gładką masę. Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do
pieczenia i sodą, dodajemy do masy, dokładnie mieszamy.
Tak przygotowane, odstawiamy do lodówki na godzinę.
Na stolnicy rozwałkowujemy ciasto i wycinamy np. szklanką kółeczka lub inne wzorki. Pieczemy w nagrzanym
piekarniku do 180 stopni przez 15-20 minut. Po wystudzeniu dowolnie dekorujemy.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ