Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Ciasta Deser Pora Na Posiłek

Zimowy Torcik

Przepis na szybki Zimowy Torcik

Składniki:

6 jaj

1,5 szklanki mąki

1 szklanka cukru

6 łyżek stołowych oleju

1 łyżka stołowa octu

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

1 cukier waniliowy

Składniki na krem:

0,5l śmietany 34%

3 łyżki stołowe cukru pudru

Galaretka rozpuszczona w 1/2 szklanki wody (rozpuszczamy w gorącej wodzie, natomiast do ubitej śmietany dodajemy w temperaturze letniej)

Dodatkowo:

Dżem z czarnej porzeczki

wiórki kokosowe

Galaretka na jedną z warstw: najlepiej przygotować naczynie o wymiarach podobnych do kształtu tortu. Wykładamy folią i wylewamy rozpuszczoną galaretkę (temperatura letnia – zbyt ciepła galaretka może skurczyć folię). Gdy galaretka się utwardzi użyta folia ułatwi nam wydobycie galaretki z naczynia.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ